Saving energy and your money

Jääkaappi, sauna, ilmalämpöpumppu – sähkönkulutuksen hintalappu pienemmäksi

Sähkönkulutus laskee merkittävästi, kun sähkölämmityksen tueksi hankintaan ilmalämpöpumppu. Lämpöpumpun etuihin kuuluu myös sen viilennysominaisuus, mutta tiesitkö, että viilennys onnistuu kesäaikaan jopa ilman kustannuksia? Entä kuinka sauna, joka jokaisella lämmityskerralla haukkaa sähkönkulutuksesta ison siivun, pystyy peittoamaan käyttökustannuksissa jopa puulämmitteisen kaverinsa? Miten jatkuvasti sähköä vaativien laitteiden, kuten pakastimen tai jääkaapin, sähkönkulutuksen hintalappua voidaan kutistaa? Lue alta lisää!

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus kesäksi nollahinnoille!

Aurinkoenergian avulla saat ilmaista sähköä suoraan taivaalta. Koska valon saanti on Suomessa puolet vuodesta jatkuvaa, kevät- ja kesäkuukausina käy väkisinkin niin, ettei kaikkea auringon tuottamaa energiaa ehdi perustoiminnoilla hyödyntämään. Kesäkausina onkin varaa ylellisyyksiin, joihin tarkan markan kuluttaja ei tavallisilla sähkönhinnoilla muuten törsäile.

Ilmalämpöpumpun viilennystoimintoa kannattaa hyödyntää niinä lämpiminä kesäkuukausina, kun lämpöä riittää pohjoisen makuun jopa liikaakin. Päiväsaikaan aurinkoenergialla ilmaiseksi viilennetty talo varastoi vilpoisuuden mukavasti yöksi huoneisiin, jolloin jopa helleöinä kodissa on ihanan raitista nukkua. Lue tästä, kuinka Mikael Huhtala teki omien ratkaisujen myötä sähkölämmityksestä kannattavaa.

Jääkaapin sähkönkulutuksen hinta laskee itsestään

Aurinkoenergian käytössä painotetaan sitä, kuinka omilla valinnoilla ja sähkönkäytön järkevällä ajoituksella voi säästää pitkän pennin. Aina ajoittaminen ei kuitenkaan ole mahdollista tai kotona ei kesällä oleskella esimerkiksi lomareissun vuoksi. Missään nimessä aurinkosähkö ei kuitenkaan tuona aikana mene hukkaan: jatkuvasti sähkönkulutusta ylläpitävät laitteet, kuten jääkaappi, pakastin, lämpöpatterit, lämpöpumppu, varaajat ja muut, pyörivät itsekseen ilmaiseksi aurinkoenergian avulla!

Aurinkosähkön käyttö on täysin automaattista. Aina kun aurinkoenergiaa on saatavilla, järjestelmä siirtyy automaattisesti syöttämään sitä kotisi laitteisiin. Ei haittaa vaikka lomamatkan tai työpäivän aikana et pääsisikään pyörittämään tiskikonetta tai lataamaan läppäriäsi – jääkaappisi rullaa päivästä toiseen aurinkoenergialla ilman kustannuksia.

Sauna kesämökille – sähkönkulutus ei maksa enää mansikoita

Aurinkosähköjärjestelmän myötä myös kaikki tulevat kodin hankinnat pitää pohtia niin, että niiden käyttö tulisi olemaan mahdollisimman taloudellista. Sähkökäyttöiset laitteethan ovat kesäaikaan käytössä ilmaisia, jos niitä hyödyntää aurinkoenergialla! Tästä artikkelista pääset lukemaan, miten eri laitteiden vertailu kannattaa sähkönkulutuksen kannalta.

Sähkönkulutusta on järkevä pohtia myös silloin, kun kodin tai kesämökin saunan kiukaan uusiminen nousee ajankohtaiseksi. Jos sauna on ahkerassa käytössä kesäaikaan, esimerkiksi loma-asunnolla, on erittäin hyvä hoksata, että sähkösauna lämpiää ilmaiseksi aurinkoenergialla. Puulämmitys muuttuu yhtäkkiä kalliimmaksi lämmitysmuodoksi.

Jotkut kokevat puusaunan ainoana oikeana vaihtoehtona, mutta asiaa voisi ainakin miettiä tovin: puiden hankinta, kuivaus ja pilkkominen ovat täyttä työtä, puiden säilytystila nielee neliöitä, puut roskaavat ja vaativat siivousta ja lämmitys puiden lisäämisineen vaatii aikansa. Vaikka aikaa ja tilaa tälle kaikelle on juuri nyt, miten vuosien kuluttua? Aurinkopaneelit kestävät käytössä vuosikymmeniä, joten sähkölämmitteinen sauna voi olla fiksumpi vaihtoehto tulevia päiviä ajatellen.

Täytä yhteydenottolomake ja me otamme yhteyttä sinuun!