Dollar symbol and stack of coins in concept of savings and money growing or energy save

Aurinkosähkön kannattavuus – milloin aurinkoenergia on järkevä ratkaisu?

Aurinkovoima on trendikäs, ekologinen ja omavarainen vaihtoehto oman energiantarpeen lisäämiseen. Mutta miten aurinkosähkön kannattavuus? Milloin se on erityisen kannattavaa ja mitkä ovat parhaat puolet muihin ratkaisuihin verrattuna? Listasimme kymmenen hyvää syytä siirtyä aurinkosähköön.

1. Aurinkosähkö maksaa itsensä takaisin nopeasti – loppuajan se tuottaa pelkkää plussaa

Aurinkopaneeleiden takaisinmaksuaika riippuu siitä, kuinka aktiivisesti hyödynnät aurinkosähköä kotonasi. Jos ajoitat laitteiden käytön päiväaikaan – eli siihen kun ilmaista sähköä säteilee taivaalta – saat huomattavasti merkittävämmän edun kuin huonosti ajoitetulla sähkönkäytöllä. Paneeleiden elinkaari on 30–40 vuotta. Optimoimalla käytön oikein, tulet saamaan ilmaista sähköä vuosikymmenien ajan! Huomaa, että aurinkosähköjärjestelmän asennustyössä voi hyödyntää myös kotitalousvähennyksen.

2. Se nostaa talosi arvoa – aurinkosähkön kannattavuus punnitaan kiinteistökaupoissa

Aurinkopaneeleilla varustettu talo on ostajan silmissä aina mielenkiintoisempi vaihtoehto kuin vastaava kiinteistö ilman paneeleita. Osassa kasvukeskuksia aurinkoenergia näyttelee jopa erittäin merkittävää roolia kiinteistökaupoissa. Tutkimusten mukaan yli puolet suomalaisista on kiinnostunut aurinkopaneeleista vaihtoehtoisena energiamuotona ja määrä sen kun kasvaa.

3. Aurinkosähköjärjestelmä on nopea asentaa

Sen jälkeen kun Kotisi Energian asentajat ovat kaartaneet pihallesi, aurinkopaneeleiden asennustyö on purkissa muutamassa tunnissa. Kotisi Energia hoitaa asennuksen avaimet käteen -periaatteella, joten erillisiä apukäsiä tai sähkömiehiä ei asennuksen ajalle tarvitse varata. Lue lisää Kotisi Energian suorittamasta asennustyöstä täältä.

4. Aurinkosähköjärjestelmä ei vaadi remonttia tai muutoksia kotiisi

Aurinkosähköjärjestelmä ei tarvitse erillistä huoltotilaa tai pannuhuonetta. Et joudu tuskailemaan keskellä olohuoneen seinää jököttävän pömpelin tai johtokasan kanssa. Järjestelmän vaatima invertteri ei vie kuin laatikon verran tilaa sähköpääkeskuksesi vierestä tai muusta sopivasta paikasta. Tarpeen tullen säänkestävän invertterin voi sijoittaa varastoon tai ulos.

5. Aurinkosähköä voi hyödyntää lämmitykseen, laitteisiin, sähköauton lataukseen sekä moneen mukavaan ekstraan

Aurinkosähkö ei tarkoita vain ilmaista virtaa lämpöpumppuun tai sähköpattereihin: se pyörittää myös tietokonetta, pesukoneita, televisiota, kahvinkeitintä – ihan kaikkia sähkölaitteita. Se lämmittää veden boilerissa tai lataa robottiruohonleikkurin sekä sähköauton ilmaiseksi! Aurinkosähkö tarjoaa myös mukavaa luksusta: kesällä tuulettimet tai ilmalämpöpumpun viilennys antaa miellyttävän sisäilman, aivan ilman kustannuksia. Lue täältä sähkölämmitteisessä omakotitalossa asuvan Mikael Huhtalan kokemuksia aurinkoenergian plussapuolista!

6. Aurinkosähkö ei ole riippuvainen maailmantalouden heilahteluista

Fossiiliset polttoaineet ovat vääjäämättä tiensä päässä ja muut energiamuodot ovat jatkuvasti tarkastelun alla. Aurinkoenergia ei ole riippuvainen mistään muusta kuin lähimmän tähtemme elinvoimasta: se tuottaa sähköä takuuvarmasti. Koska aurinkosähkö on ilmaista, mitkään markkinataloudet eivät pysty sitä kurittamaan.

7. Aurinkosähkön kapasiteettia on helppo lisätä

Jos aurinkosähkön tarve tulevaisuudessa kasvaa, kapasiteettia on helppo lisätä muutaman ekstarapaneelin avulla. Niiden asentaminen onnistuu hetkessä!

8. Aurinkosähkön kannattavuus – sopii myös loma-asuntoihin

Aurinkosähkö on erinomainen vaihtoehto myös kesämökeille, sillä sähkötaulun lisäksi se ei tarvitse muuta varustelua. Aurinkosähköjärjestelmän voi myös huoletta jättää niille sijoilleen, vaikka mökki pidettäisiinkin talvella kylmillään.

9. Aurinkosähkö yhdistyy jouhevasti muihin energiamuotoihin

Aurinkoenergia on erinomainen lisä muiden energiaratkaisujen yhteyteen. Paitsi sähkölämmitteisiin taloihin, aurinkoenergia tarjoaa merkittävää etua öljy-, puu- tai pellettilämmitykseen. Aurinkoenergia on aktiivisimmillaan keväällä, hiipuen syksyllä talven pimetessä. Suomessa me saamme kesäisin nautti aurinkoenergian eduista jopa kellon ympäri.

10. Aurinkosähkö ei mene hukkaan – ylimääräisen voi myydä sähköyhtiölle

Kun aurinko paistaa täyttä hönkää käy väistämättä niin, ettei kaikkea energiaa pysty itse hyödyntämään. Sähköyhtiölle myyty ylimääräinen sähkö hyvitetään kuluttajalle. Paneeleiden avulla voi siis pienentää jopa verkkovirran käytöstä aiheutuvaa sähkölaskua.

Täytä yhteydenottolomake ja me otamme yhteyttä sinuun!