Aurinkopaneelit toimivat jossain Puerto Ricossa mutta Suomessa on loputon talvi ja kesälläkin niin kylmä.

Itseasiassa aurinkopaneelit tykkäävät kyllä valosta mutta eivät helteistä. Heti kun kevätauringon ensisäteet tammi-helmikuun taitteessa houkuttelevat talviurheilijat ladulle ja pilkkijät jäälle, aurinkopaneelitkin heräävät täyteen työn touhuun. Tuotannollisesti ajatellen aurinkopaneeleiden huippu osuu huhtikuulle. Koska Suomen kevät ja kesäkausi ovat suhteellisen viileitä mutta valoisia, aurinkopaneelit ovat silloin täällä enemmän kotonaan kuin kuumassa Puerto Ricossa. Siksi aurinkopaneelit omakotitaloon kannattaa laittaa.

Aurinkopaneelijärjestelmä ei kustanna edes itseään. Serkun naapurin keilakaveri hankki aurinkopaneelit omakotitaloon koko tontin täydeltä, eikä rahaa säästynyt pennin pyörylää.

Turhasta ei kannata maksaa. Serkun naapurin keilakaveri on todennäköisesti rätkinyt katon täyteen paneeleita vailla hajua siitä, mitä oikeasti olisi tarvinnut. Siksi Kotisi Energia haluaa aina aluksi selvittää kunkin kotitalouden todellisen sähkönkulutuksen. On taloudellisesti kannattamatonta tuottaa sähköä jatkuvasti yli oman tarpeen. Säästöä syntyy myös omaa käyttöä muokkaamalla: pesukoneet ja laitteet päälle valoisaan aikaan, eli silloin kun paneelit sitä sähköä tuottavat. Veden lämmitys on kotitalouksien suurimpia sähkösyöppöjä. Jos esimerkiksi aurinkoenergiaa hyödyntävissä suorasähkötalouksissa lämminvesivaraaja ohjelmoidaan aloittamaan lämmitys yön sijasta päiväsaikaan, syntyy jo melkoiset säästöt. Muistathan myös, että aurinkopaneeleiden asennustyöhön voit hyödyntää kotitalousvähennyksen.

Aurinkopaneeleiden sähkö on niin heikkoa, että valot räpsyvät eikä televisio näy.

Valoisaan aikaan paneelit tuottavat sähköä siinä missä sähköyhtiökin. Sateisina ja synkkinä päivinä auttaa, että linja sähköverkkoon on kuitenkin auki, jolloin sähkö surisee takkuilematta. Sinun ei tarvitse seurata tilannetta itse: verkkosähköön siirtyminen ja taas takaisin aurinkosähköön tapahtuu automaattisesti saatavuuden ja kulutuksen mukaan.

Meillä on tasakatto, ei meille voi asentaa aurinkopaneeleita.

Aurinkopaneelit sopivat minne tahansa. Tasakattokohteisiin suosittelemme tasakattotelineitä, jotta paneelit saadaan suotuisimpaan kulmaan. Ei, telineitä ei tarvitse askarrella itse, me asennamme ne työn yhteydessä. Näin saat kätevästi aurinkopaneelit omakotitaloon.

Aurinkopaneelit eivät sovi tyylipuhtaan kotini arkkitehtuuriin. Etelänpuoleiseen ulkorakennukseen mahtuisi pitkä rivi aurinkopaneeleita, mutta asennus ei taida sinne onnistua.

Aurinkopaneelit voidaan asentaa myös ulkorakennukseen, kunhan päärakennuksessa tai muualla on sähköpääkeskus, mihin sähkö voidaan kytkeä kaapelia pitkin. Ulkorakennukseen aurinkopaneeleiden asennus onnistuu samalla tavalla kuin omakotitaloonkin, ratkaisevana tekijänä on ilmansuunnat ja optimaalinen valon saanti.

Aurinkopaneelit ovat kertakäyttötavaraa: lumikuorman alla lasit helisevät rikki ja koko hökötys vyöryy katolta alas.

Vaikka taivaalta sataisi vanhoja autonromuja paneelit kyllä säilyvät. Karkaistulla lasilla varustettu paneeli kestää ulkopuolista painoa 800 kg ja sen käyttöikä useita vuosikymmeniä. Kolmekymmentä vuotta sitten asennetut paneelit porskuttavat yhä, vaikka kattoa tai itse rakennusta olisikin joutunut uusimaan. Tästä syystä Kotisi Energia tarjoaa sinulle 12 vuoden rakenne- ja peräti 30 vuoden tuottotakuun!

Aurinkopaneelit pilaavat kattorakenteet ja katto alkaa vuotaa.

Mikäli paneelit asennetaan kiinnikevalmistajien ohjeiden mukaan, niin ei varmasti vuoda. Esimerkiksi peltikatolle asentaessa läpivientejä ei koskaan tehdä siitä, mistä vesi liikkuu. Itse tehden riski vääränlaiseen asentamiseen on olemassa, joten luottamalla Kotisi Energian ammattiasentajiin varmistat, että aurinkopaneelijärjestelmä tekee kiinteistöllesi pelkästään puhdasta plussaa.