Aurinkopaneeleiden asennus käytännössä – eli kuinka kaikki tapahtuu!

Kotisi Energialla aurinkopaneeleiden asennus hoidetaan aina avaimet käteen -periaatteella! Asiakkaan ei tarvitse tehdä esivalmisteluja tai toimia missään vaiheessa työmaalla hanslankarina. Pätevät, koulutetut ammattiasentajamme suoriutuvat työstä tehokkaasti muutamissa tunneissa. Lue alla olevasta artikkelista lisää kouriin tuntuvaa tietoa aurinkopaneeleiden asennuksesta!

1. Aurinkopaneeleiden asennus tehdään samalla paikkakunnalla samalla viikolla

Kotisi Energian kahden hengen asentajatiimi starttaa työviikkonsa maanantaina Oulun Limingantullin hallilta, josta mukaan kerätään viikon aikana tarvittavat työvälineet ja tavarat. Asennuskohteet ja reitti katsellaan yhdessä tuumin selväksi. Asiakkaat soitetaan läpi, jotta he tietävät varautua asentajien saapumiseen oikeana päivänä oikeaan aikaan. Asentajat viettävät tavallisesti samoilla nurkilla koko viikon suorittaen paikkakunnalla tarvittavat asennukset kerralla.

2. Oikeantyyppiset kiinnikkeet oikealle katolle

Kun asentajat saapuvat kohteeseen, paikan päälle jo aiemmin saapunut kuorma puretaan paketeistaan ja paneeleiden aiotut paikat tarkistetaan mittaamalla. Ennen varsinaisten paneeleiden esiinmarssia asentaja kiinnittää katolle kiskot, johon paneelit lisätään. Kiskojen kiinnitystapa on erilainen riippuen vesikaton tyypistä: asentajalla on on hallussaan soveltuvat kiinnikkeet niin pelti-, tiili- kuin huopakattoihinkin. Oikeanlaiset kiinnikkeet ovat välttämättömät, jotta läpiviennit saadaan varmistettua aina lujaksi sekä ehdottoman tiiviiksi. Ammattilaisen toimesta oikein asennetut kiskot eivät aiheuta mitään vahinkoa katollesi.

3. Paneeleiden nosto käy kahden miehen voimin

Kiskojen kiinnittämisen jälkeen asennusmiehet nostavat paneelit katolle yksi kerrallaan. Paneelit puristetaan näppärästi kiinni kiskoihin. Noin 17,5 kilon aurinkopaneeleiden saattaminen katolle on kokeneille ammattilaisille helppoa ja jouhevaa – apumiehenä toimiminen ei siis ole tarpeen. Jotta yksikään paneeli ei vahingoittuisi asennustyön aikana, kannattaa paneeleiden siirtely jättääkin yksinomaan ammattimiesten harteille. He ovat paikalla juuri siksi! Ammattiasentajat ovat koulutettua väkeä, joilla on pätevyys sekä turvalliset välineet työskennellä korkeuksissa myös haastavissa olosuhteissa. Asennustyö sujuu yhtälailla talvipakkasilla kuin kesähelteilläkin.

4. Kotisi Energian sähköasentaja suorittaa tarvittavat sähkötyöt

Asentajat työskentelevät kohteessa pareittain. Kattomiehen ottaessa vetovastuun asennuksesta vastaa toinen, pätevä sähköasentaja sähkötöistä. Sähkömies asentaa invertterin paikalleen joko sähköpääkeskuksen yhteyteen tai muuhun kätevään paikkaan. Lisäksi laitteelle asennetaan turvakytkin, josta järjestelmän saa napsautettua pois päältä esimerkiksi sähköyhtiön huoltotoimenpiteiden ajaksi. Kotisi Energia vastaa paneeleiden asentamiseen liittyvistä sähkötöistä eikä ulkopuolista sähköasentajaa tarvita.

5. Käyttöluvan jälkeen järjestelmä on valmis toimimaan!

Kun kaikki on paikallaan, asentajat kokeilevat että paneelit toimivat juuri niin kuin pitääkin ja kytkevät laitteet kiinni. He tarjoavat opastuksen helppokäyttöisen järjestelmän toimintoihin, jotta asiakas voi halutessaan esimerkiksi tarkastella aurinkosähkönsä tuottoa ja kannattavuutta. Laitteet itsestään eivät kuitenkaan tarvitse käyttäjältään mitään osaamista tai huoltoa, sillä toiminta on kokonaan automatisoitu. Asennuksen jälkeen Kotisi Energia toimittaa asiakkaan sähköyhtiölle paperit aurinkoenergian tuotannosta. Käyttöönottolupa heltiää yleensä noin viikon kuluessa, jonka jälkeen asiakkaan tehtäväksi jää aurinkosähkön ahkera hyödyntäminen!

Täytä yhteydenottolomake ja me otamme yhteyttä sinuun!