Aurinkopaneelit tarjoavat ilmaista energiaa taivaan lahjana käyttäjilleen, energiaa pitää vain osata hyödyntää oikein. Edes vettä lämmittävien kodinkoneiden sähkönkulutus ei aiheuta lovea kukkaroon, kunhan laitteiden käytön muistaa ajoittaa okein – koneet siis päälle valoisaan aikaan.

Saasteeton, puhdasta sähköä tuottava aurinkoenergia on kestävä ja ympäristöystävällinen lisä kodin energiantuotantoon. Aurinkosähkö tuottaa sähköä aina, kun valoa vain suinkin riittää. Ja riittäähän sitä Suomessa helmikuusta pitkälle syksyyn!

Puhdasta auringon energiaa aina valoisaan aikaan

Katolle sijoitetut aurinkopaneelit nappaavat auringonvalon talteen ja muuttavat sen suoraan sähköenergiaksi. Tasavirtainen sähköenergia johdetaan sähköjohtoja pitkin invertteriin eli vaihtosuuntaajaan, jonka tehtävänä on muuntaa tasavirta sähkölaitteille käyttökelpoiseksi vaihtovirraksi. Aurinkosähköjärjestelmä siirtyy automaattisesti käyttämään aurinkoenergiaa heti, kun sitä vain on tarjolla. Samoin siirtymä takaisin verkkosähköön tapahtuu ilman napin painalluksia tai klikkailuja. Sinun ei siis tarvitse missään vaiheessa huolehtia aurinkosähkön kytkemisestä: heti kun valoa suinkin piisaa, järjestelmä pystyy hyödyntämään sitä itsestään. Ainoa, mihin voi ja kannattaa vaikuttaa, on käytössä olevien kodinkoneiden sähkönkulutus.

Kodinkoneiden sähkönkulutus kuriin – ajoita oikein!

Moni on tottunut napsauttamaan pesukoneet ja laitteet päälle ilta-aikaan yösähköä hyödyntäen. Aurinkopaneeleiden myötä tämä ajatusmaailma kannattaa pyöräyttää ylös alaisin: eli töpseli seinään päivällä, siis silloin kun auringon ilmaista energiaa säteilee täyttä päätä taivaalta! On hyvä huomioida, etteivät aurinkopaneelit suinkaan toimi pelkästään keskipäivän kirkkaudessa. Kevät ja kesä on otollista aikaa saada aurinkoenergiajärjestelmästä maksimaalinen teho irti, kun valoisa aika alkaa aikaisin ja valoa riittää vielä työpäivän jälkeenkin.

Aamun ensisäteet sekä illan viimeiset valoisat hetket kannattaa niin ikään hyödyntää kytkemällä laitteet aamusta päälle ja sulkemalla illaksi. Kodinkoneiden sähkönkulutuksesta leijonaosan haukkaa veden lämmittäminen, siksipä kaikkien vettä lämmittävien laitteiden kuten tiski- ja pesukoneiden käyttö olisi parasta ajoittaa valoisaan aikaan. Myös vesiboilerin voi napsauttaa lämpeämään aamusta käsin ja sähkösaunan pistää päälle illan valossa. Lämminvesivaraajan voi myös asentaa käynnistymään automaattisesti illan sijasta päiväsaikaan. Kysy tästä lisää asentajiltamme!

Aurinkopaneelit eivät kaipaa hellekesää

Vastoin yleistä harhaluuloa, aurinkopaneelit toimivat parhaiten hieman viileässä, ei suinkaan hellesäässä. Aurinkopaneeleiden toiminnalle tärkeintä on valo, paahteinen kuumuus vain laskee tehoa. Paneelit saavuttavat tilastollisesti huipputehonsa huhtikuussa, ei siis suinkaan keskellä kesää. Tämä on suomalaisille sähkölämmitteisille kotitalouksille erinomainen uutinen! Pääsemme hyödyntämään aurinkoenergiaa myös kevättalven kirpeillä keleillä. Paneelit heräilevätkin toimintakuntoon heti kun auringon säteet valaisevat keväthanget tammikuun taittuessa.

Kiinnostuitko? Kotisi Energia on tunnetusti asiakasmyönteinen ja ammattiylpeä aurinkoenergian viestintuoja. Tehokkaat ja taloudelliset aurinkopaneelit kauttamme, aina avaimet käteen -periaatteella. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!