A boy and a couple of girls taking a selfie in a jacuzzi

Ulkoporealtaan sähkönkulutus pysyy ruodussa – nyt on oikea aika tehdä hankintoja!

Kun aurinkopaneelit asennetaan katollesi, on aika tarkastella kodin tulevia hankintoja sähkönkulutusta silmällä pitäen. Kannattaako kiinteistössä enää satsata polttomoottorilla käyviin laitteisiin vaiko kenties ladattaviin tai suoraa sähköä hyödyntäviin koneisiin? Varsinkin jos kyseessä on ruohonleikkurit, kesäkeittiöt tai ulkoporealtaat, sähkönkulutus ei valoisaan aikaan käy lainkaan lompakon päälle. Esimerkiksi ulkoporealtaan sähkönkulutus pysyy hyvin hallinnassa.

Kotiin ja pihalle halutaan nyt lähiloman luksusta

Suomalainen rentoutuu mielellään tutuissa maisemissa – kotonaan tai kesämökillä. Huipputrendikäs staycation eli lähilomailu on saanut meidät katsomaan kotiamme ja pihaamme uusin silmin. Pelkkä pallogrilli tai lepolasse ei enää riitä nautinnolliseen vapaa-ajan viettoon, kaipaamme ansaittua luksusta! Pihat halutaan valaista, varustaa äänentoistolla, satsata ravintolatason kesäkeittiöön tai pizzauuniin.

Koska saunominen on niin olennainen osa suomalaisten vapaa-aikaa, ei ole mikään ihme, että myös erilaiset paljut tai pihalle asennettavat porealtaat ovat lyöneet meillä niin vahvasti läpi. Altaat tarjoavat ihanaa rentoutusta ystävien tai perheen kesken. Pienikokoinen allas ei ole tarkoitettu rivakkaan matkauintiin, joten allas kaipaa luonnollisesti lämmitystä kesät talvet. Jos sähkönkulutus mietityttää, kaikki pihan sähkölaitteet, mukaan lukien juuri se rautakaupan kaikkein rentouttavin ulkoporeallas, lämpenee aurinkoenergialla ilmaiseksi.

Aurinkoenergian ansiosta ulkoporealtaan sähkönkulutus voi olla ilmaista!

Ulkoporealtaan sähkönkulutus pysyy ruodussa kiinteistöissä, jotka on valjastettu hyödyntämään aurinkoenergiaa. On taloudellisesti järkevintä käyttää laitteita silloin, kun aurinko paistaa ja ilmaista energiaa on saatavilla. Parhaiten tämä korostuu juuri pihassa ja puutarhassa. Trimmeri ei surraa eikä ruohonleikkuri pörrää talven pimeimpinä hetkinä vaan juuri silloin, kun valoa on tarpeeksi ilmaiseen sähköön.

Mikäli aurinkopaneelit hankitaan kotiin sähkönkulutusta hillitsemään, on järkevää myös ottaa paneeleista kaikki hyöty irti. Koko kiinteistöä kannattaa tutkailla samat talouslasit nenällä: hankkiako mökille puu- vai sähkökiuas, pihalle kaasu- vaiko sähkögrilli, ladattava vaiko polttomoottorikäyttöinen ruohonleikkuri? Jos hoksaa miettiä kodin laitteet niin, että aurinkoenergian avulla nappaa niistä parhaimman hyödyn, voi jopa nauraa matkalla pankkiin.

Kannattaa myös ottaa askel edelle tulevaisuuteen: jos uuden auton hankinta on ajankohtaista, on todella järkevää miettiä, kuinka paljon bensasta kannattaa maksaa silloin, jos paneelit tuottavat ilmaista energiaa sähköauton lataamista varten. Koska polttoaineen hinta on niin merkittävä osa auton käyttöhintaa, aurinkopaneeleiden todellinen hyöty ei paljastu pelkästään tämän päivän sähkölaskua vertailemalla. Kun hankinnat mitoittaa oikein, huomaa, että aurinkoenergian tarjoamaa sähköä voi hyödyntää melkein missä tahansa: sen minkä ennen maksoi muualla, voi nyt toteuttaa ilmaiseksi aurinkoenergialla.

Täytä yhteydenottolomake ja me otamme yhteyttä sinuun!