Tage Fransman: Olisi pitänyt hankkia aurinkopaneelit paljon aiemmin!

Raisioissa asuva Tage Fransman hämmästyi aurinkosähköjärjestelmän helppokäyttöisyyttä. Ainoa mitä mies asennuksen jälkeen katui oli se, ettei siirtynyt aurinkoenergiaan jo aiemmin. Erityiskiitosta mies antaa mielellään Kotisi Energian asiantuntevalle asentajaporukalle.

“Siitä oli ollut vaimon kanssa kauan juttua, oltiin mietitty että olisi hauskaa säästää sähkölaskussa”, raisiolainen Tage Fransman sanoo muistellessaan, milloin ensimmäistä kertaa tuli pohtineeksi aurinkosähköön siirtymistä.

Ainoa mitä mies asennuksen jälkeen katui oli se, ettei siirtynyt aurinkoenergiaan jo aiemmin.

Kotisi Energia sattuikin ottamaan pariskuntaan yhteyttä ja asiat aurinkopaneeleiden hankkimisesta etenivät laskelmiin saakka. Siinä vaiheessa Fransman kuitenkin epäili, ettei hänellä työelämän kiireistä johtuen olisi järjestelmän käytölle kuitenkaan aikaa. Kun eläkepäivät koittivat, saivat Fransmanit Kotisi Energialta uuden soiton. Tällä kertaa asiasta napattiin kiinni ja Fransmanien omakotitalon tiilikatolle mitoitettiin kahdeksan aurinkopaneelia. Kaukolämpötalouden suurimpia sähkösyöppöjä ovat pesukoneet sekä sähkösauna.

“Ollaan muutettu käyttöä sillä tavoin, että kun ennen laitettiin pesukoneet päälle vasta illalla kahdeksan–yhdeksän aikaan, niin nyt pestäänkin valoisaan aikaan jo päivällä”, Tage Fransman neuvoo.

Kotisi Energian asentajille kymmenen pistettä

Fransmanien aurinkopaneeleiden asennustyö osui pahimpaan koronakauteen huhtikuulle 2020. Riskiryhmään kuuluvana Tage Fransman katui jo hetken päätöstään: asennustyössä joutuisi kuitenkin olemaan kiinni toisten iholla. Pelko osoittautui turhaksi.

“Eihän heidän tarvinnut tulla sisälle ollenkaan. Ja kun he näyttivät, miten järjestelmä toimii, he tulivat ulos pannuhuoneesta, minä menin sisään ja he sieltä ulkoa neuvoivat, että paina siitä ja katso tuosta”, Fransman kertaa.

Asennusporukasta puhuessaan Tage Fransman innostuu. Hänen mukaansa asiat tapahtuivat juuri sovitusti, asentajat tulivat sinä päivänä kun oli puhuttu ja kaikki toteutui, mitä oli luvattu.

“Nuoria, helkkarin hyviä poikia! Soitin firmaankin ja kehuin näitä kavereita. Asiantuntevia ja ystävällisiä. Osasivat neuvoa kädestä pitäen”, Fransman kehuu vuolaasti.

“On kyllä tosi helppokäyttöinen, jos jopa minä osaan sitä käyttää!”

Käytössä yksinkertainen järjestelmä yllätti iloisesti

Itse järjestelmän käyttöä Tage Fransman pitää todella yksinkertaisena. Mies myöntääkin pelänneensä, ettei häneltä paneeleiden käyttö onnistuisi. Nyttemmin häntä on kaduttanut, että siirsi järjestelmän hankintaa eläkeikään saakka.

“On kyllä tosi helppokäyttöinen, jos jopa minä osaan sitä käyttää! Jos olisin tämän tiennyt olisin hankkinut paneelit paljon aikaisemmin!” Tage Fransman nauraa.

Kotisi Energian asentajat myös lupasivat Fransmanille, että aina saa soittaa ja kysyä, jos jokin asia käytössä mietityttää. Paneeleiden hankintaa harkitsevia Tage Fransman kannustaakin tarttumaan tilaisuuteen mielummin enemmin kuin myöhemmin.

“Ehdottomasti suosittelen. Tuntuuhan se aluksi isolta rahalta mutta maksaa pikkuhiljaa itsensä takaisin. Ei vuodessa eikä kahdessa, mutta pitemmällä aikavälillä. Ja tuoltahan se sähkö tulee auringosta, ei mistään voimalasta”, Tage Fransman pohtii.

Täytä yhteydenottolomake ja me otamme yhteyttä sinuun!