Raimo Leskinen: Aurinkopaneeleilla ilmaista sähköä koko vuodeksi!

Raimo Leskinen onnistuu yllättämään. Hän toteaa selvin sanoin saavansa aurinkoenergiasta sähkönsä käytännössä ilmaiseksi. Leskinen asennutti ilmalämpöpumpulla ja suorasähköllä lämpenevään omakotitaloonsa lähes kolme vuotta sitten 32 aurinkopaneelia paikallisen energiayhtiö Savon Voiman kautta. Olemassa olevaa järjestelmää hän täydensi vuoden 2020 syyskuussa Kotisi Energian asentamilla kahdeksalla lisäpaneelilla.

“Olin huomannut, että pieni sähkölaskuni jäisi kokonaan pois, jos laittasin vielä muutaman aurinkopaneelin”, Leskinen selventää.

Sattuman kautta Kotisi Energian myyjä ilmestyi eräänä aamuna Leskisen pihamaalle. “Hän sanoi, että teillähän näkyy jo olevan noita paneeleita, mutta minä kiinnostuin heti ja sanoin, että tulitpas hyvään aikaan!” Kahvitteluiden ja jutustelun lomassa sovittiin täydennyserästä ja kaupoista lyötiin kättä päälle.

“Kohtelias, asiallinen kaveri pohjoisesta. Minusta pohjoisen ihmiset tuntuvat aina niin rehellisiltä”, Pohjois-Savon Sonkajärvellä asuva Leskinen hymyilee.

Leskinen maksaa ylimääräisen sähkön korvaushinnalla loppuvuoden sähkölaskun

Leskinen kehuu saavansa aurinkosähköstä ilmaista energiaa koko vuodeksi, ja siihen hänellä on aukoton selitys.

“Paneelit tuottavat sähköä kaikkina muina aikoina paitsi joulu-tammikuussa. Kun kesällä paneelit tuottavat sähköä yli oman tarpeen, menee se myytynä sähköyhtiölle. Savon Voima tilittää ostamansa sähkön kerran vuodessa, helmikuussa, ja summa on muutamia satasia. Tuolla summalla maksan joulu-tammikuussa syntyneen sähkölaskun”, Leskinen selvittää.

Jatkossa Leskinen otaksuu laskun jäävän entistä pienemmäksi lisäpaneeleiden ansiosta.

“Huomasin invertteristä, että kyllä se sähkönmäärä lisääntyi heti samana päivänä, kun paneelit asennettiin.”

Lisäpaneeleiden asennustyö oli ohitse alle tunnissa. Työ onnistui kitkattomasti, sillä Leskisen inverttereiden kapasiteetti mahdollisti ylimääräisten paneeleiden asennuksen. Inverttereitä Leskiseltä löytyy kaksi, joista molemmat saivat lisävahvistusta neljästä uudesta paneelista. Syy kahden invertterin käyttöön löytyy katon suhteesta ilmansuuntiin.

Itse aurinkosähköjärjestelmä on ollut Leskisen mielestä niin hyvä, että hän mielellään esittelee paneeleitaan myös muille kiinnostuneille.

“Katto on itä-länsisuuntainen, joten paneelit on jaettu molemmille puolille. Jos se olisi etelä-pohjoissuunnassa, olisi paneelit asennettu vain toiselle puolelle. Olen huomannut, että itäpuoli antaa enemmän sähköä aamusella, kun taas länsi antaa paremman hyötysuhteen iltapäivällä”, Leskinen kertoo.

Kotisi Energia ilahdutti asiakasläheisellä palvelullaan

Kotisi Energian palvelusta jäi Raimo Leskiselle hyvä maku.

“Hyvin palvelumyönteinen, palveluhalukas. Asentajat olivat katolla kuin oravat, jokaisella käden liikkeellä työ kävi. Todella kohteliaita, samoin muu väki mihin olen ollut yhteydessä. Hyvin myönteinen vaikutus, ystävällinen ja asiakasläheinen toisin kuin monet suurfirmat”, Leskinen kuvailee Kotisi Energiaa.

Kehut eivät pääty Kotisi Energiaan. Itse aurinkosähköjärjestelmä on ollut Leskisen mielestä niin hyvä, että hän mielellään esittelee paneeleitaan myös muille kiinnostuneille.

“On täällä moni käynyt tätä katsomassa. Aika uuttahan tämä täällä Sonkajärvellä on, mutta uskon että jatkossa tulee kasvamaan ja yleistymään. Aurinkosähkö on kuitenkin ilmaista energiaa, johon ei tarvitse käyttää puuta, vettä, turvetta tai ydinvoimaa, se on täysin luonnon lahjoittamaa”, Leskinen pohtii.

Täytä yhteydenottolomake ja me otamme yhteyttä sinuun!