Hannu Välkky: Saatava sähkö tulisi hyödyntää omiin tarpeisiin

“Kuudes päivä helmikuuta tehtiin sopimus ja 19. päivä tulivat paneelit. Asennushommista antaisin arvosanaksi 10+”, Alavieskassa asuva Hannu Välkky kertaa kokemuksiaan Kotisi Energiasta. Välkyn omakotitaloon asennettiin kymmenen aurinkopaneelia helmikuussa 2020. Ennestään talossa oli puu-, öljy ja sähkölämmitysjärjestelmä. Vuotuinen sähkönkulutus on ollut 6,5 tuhatta kilowattituntia vuodessa.

“Oli minulle kaupiteltu aurinkopaneeleita jo puoli vuotta aiemmin, mutta silloin en asiasta innostunut. Jostain syystä puhelin soi kuitenkin toiseen kertaan ja aloin keskustelemaan aiheesta myyjän kanssa tarkemmin. Kaupat syntyivät”, Välkky kertaa myyntitapahtuman vaiheita.

Aurinkosähköjärjestelmä valikoituikin nimen omaan tukemaan jo olemassa olevaa järjestelmää.

Aurinkoenergia olemassa olevan järjestelmän tueksi

Hannu Välkky kertoo huomanneensa, että useat kotitaloudet heidän seudullaan ovat tehneet energiaremontin siirtymällä maalämpöön. Tätä ratkaisua Välkky ei pitänyt omalla kohdallaan hyödyllisenä, sillä olemassa oleva laadukas lämmivesivaraaja ja lämmityskattila olivat yhä moitteettomassa kunnossa. Aurinkosähköjärjestelmä valikoituikin nimen omaan tukemaan jo olemassa olevaa järjestelmää.

“Tässä ei tarvita pannuhuoneremonttia. Siinä (remontissa) ei mielestäni olisi mitään järkeä, eihän kunnossa olevia vehkeitä kannatta purkaa pois, varsinkin kun lämmittäminen on edullista, puut saa omasta metsästä”, Välkky pohdiskelee.

Vaikka aurinkosähköjärjestelmä ei vaadi valvontaa tai ohjausta, Hannu Välkky ei ole malttanut olla seuraamatta järjestelmän sähköntuotantoa reaaliajassa.

“Noo, tuossa kun se on kätevästi autotallin nurkalla, sen näkee heti”, Välkky naurahtaa.

Ilmainen aurinkosähkö kannattaa hyödyntää itse

Hannu Välkky korostaa, että aurinkoenergian hyödyntäminen on kannattavaa, mikäli saatavan sähkön hyödyntää omiin tarpeisiin. Siksi koneet ja laitteet pistetään päälle aamupäivällä, eli silloin kun ilmaista energiaa on aurinkokennojen kautta saatavilla. Ylimääräinen sähkö menee toki myytynä sähköyhtiölle, mutta tuottoisaa toiminta ei ole. “Siinä ei puhuta kuin kahvipaketeista. Omista paneeleista pitäisi saada sen verran sähköä, minkä itse käyttää, silloin saadaan se todellinen hyöty. Järjetöntä myydä päivällä halvalla ja ostaa illalla kalliilla takaisin”, Välkky havainnollistaa.

Hannu Välkky kertoo olleensa tyytyväinen Kotisi Energian palveluun koko prosessin ajan.

120 neliön omakotitaloon asennettu järjestelmä on maltillinen ratkaisu, sillä Välkky haluaa rauhassa kuulostella aurinkopaneeleiden hyötyä pitkällä tähtäimellä. Järjestelmään valittu invertteri asennettiin tarkoituksella hieman tarvittavaa järeämmäksi, jotta lisää paneeleita olisi myöhemmin helppoa ja edullista asentaa tarpeen tullen lisää. Hannu Välkky kertoo olevansa tyytyväinen Kotisi Energian palveluun koko prosessin ajan.

“Pari kertaa olen toimistolle jälkikäteen soitellut ja aina on ollut vastassa ystävällinen palvelu. Nyt juuri kun toimitin kotitalousvähennystä koskevia papereita tilitoimistoon, soitin vielä Kotisi Energialle ja sain heti asiantuntevan vastauksen. Tilitoimistossa kun avattiin tiedot niin virkailija sanoi: ”Herranen aika, onpa selvä tapaus!” Pojat olivat senkin asian hoitaneet”, Hannu Välkky kiittelee.

Täytä yhteydenottolomake ja me otamme yhteyttä sinuun!