Aurinkopaneelit Hailuoto

Aurinkopaneelit, Hailuoto

Aurinkopaneelit, Hailuoto

Aurinkopaneelijärjestelmä on keskiössä, kun halutaan pienentää hiilijalanjälkeä energiantuotannossa, sekä osallistua ilmaston lämpenemisen torjuntaan.

Mikäli tahdotaan rakentaa matalaenergia- tai nollaenergiataloa niin usein huomattavasti edullisempi ja kannattavampi vaihtoehto on asentaa aurinkopaneelit, kuin lisätä eristekerrosta loputtomiin. Huolella mietityt ja viisaat energiaratkaisut nostavat aina kiinteistön arvoa.

Huolellisesti suunniteltu ja oikein mitoitettu aurinkopaneelijärjestelmä on järkevä ratkaisu myös sähkölaskujen kannalta. Suunnittelulla ja mitoituksella varmistamme, että aurinkopaneelijärjestelmä saadaan vastaamaan juuri teidän tarpeita.

Veroja tai siirtokustannuksia ei tarvitse maksaa omalta katolta tuotetusta sähköstä. Paras mahdollinen hyöty saadaan kun aurinkoenergian tuottama sähkö menee omaan käyttöön. Tällä voidaan esimerkiksi tilojen tai käyttöveden lämmitykseen, valaistukseen tai laitteiden tarvitsemaan sähköön (esim. pesukoneet, televisio ym.) 

Raisioissa asuva Tage Fransman hämmästyi aurinkosähköjärjestelmän helppokäyttöisyyttä. Ainoa mitä mies asennuksen jälkeen katui oli se, ettei siirtynyt aurinkoenergiaan jo aiemmin. Erityiskiitosta mies antaa mielellään Kotisi… Lue lisää »

Aurinkopaneelien hinta on aikaisempaa edullisempi, ja niiden hankintaan ja asennukseen voi saada kotitalousvähennystä… Lue lisää >>

Sijoitetun pääoman tuotto on 7–10 prosenttia. Yrityksille ja maatiloille on olemassa tukijärjestelmä, jossa jopa 40 prosenttia investoinnista korvataan.

Tarjoamme aina täydellisesti mitoitetun aurinkosähköjärjestelmän tarpeidesi mukaan, oli kyseessä omakotitalon, rivitalo, yrityksesi toimitilat tai maatila. Aurinkopaneeleillamme on aina 30 vuoden tuottotakuu. Kysy lisää!

Aurinkopaneelit, Pietarsaari

Kaikki sähköverkkoon liittyvät sähkötyöt kannattaa teettää ammattilaisilla. Meidän kauttamme saat aina ammattilaisen asennuksen sekä asennustakuun. Ota yhteyttä, palvelemme sinua mielellämme!

 

Aurinkopaneelit, Hailuoto - Pyydä tarjous

Aurinkopaneelit, Pohjois-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaa on Suomen maakunta, joka sijaitsee Suomen keskiosassa Perämeren rannikolla ja toisaalta ulottuu Suomen itärajallekin. Alueen pääkaupunki ja samalla asukasluvultaan suurin kaupunki on Oulu. Pohjois-Pohjanmaa rajoittuu pohjoisessa Lappiin, idässä Kainuuseen ja Venäjään, etelässä Pohjois-Savoon, Keski-Suomeen ja Keski-Pohjanmaahan sekä lännessä Pohjanlahteen.

Pohjois-Pohjanmaan maakunnallisia osa-alueita ovat Pyhäjoen, Siikajoen, Oulujoen ja Iijoen laaksot. Pohjois-Pohjanmaan koillisosan kunnat Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo muodostavat yhdessä Lapin maakuntaan kuuluvan Posion kanssa ns. Koillismaan.

Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit sopivat omakotitaloon, yrityksen tiloihin kuin myös maatiloille. 

Aurinkopaneelit valmistetaan piistä. Ne muuttavat auringosta tulevan säteilyenergian sähköiseen muotoon, ja tuloksena syntyy tasajännite, jota voidaan käyttää yksinkertaisimmillaan vaikkapa 12 voltin akkujen lataamiseen.

Sähköä tuottavat aurinkopaneelit ovat siis puolijohteita, joissa käytetty piin raaka-ainemateriaali on samaa, jota elektroniikkateollisuus käyttää esim. mikropiirien ja komponenttien valmistuksessa. Perinteisesti piikennoja on valmistettu piitä ikään kuin “kasvattamalla,” ja kun kasvatettu piitanko leikataan n. 0,2mm paksuisiksi viipaleiksi, saadaan tulokseksi piikiekko. Kiekkoon kerrostetaan puolijohdepinnat, jonka ansiosta piikennon ala- ja yläreunan väliin syntyy valon vaikutuksesta elektroninen varaus (=jännite), jonka suuruus on noin 0.4 – 0.5 volttia tasajännitettä.

Kun näitä kennoja kytketään paneelissa sarjaan riittävän monta, saadaan paneelin kytkentänavoista tasajännite, jonka suuruus on valomäärästä riippuen muutamasta voltista jopa 20 volttiin saakka. Edellä esitetyllä tavalla valmistetaan siis ns. kiderakenteiset aurinkokennot (yksikide- ja monikiderakenne,) ja niiden ehdottomana hyvänä puolena fyysikot pitävät kiderakenteen stabiiliutta, eli järkikielellä piikide ei muuta olomuotoaan vuosienkaan saatossa.