Aurinkopaneelit lappeenranta

Risto Lindberg: Olen suositellut Kotisi Energiaa ja suosittelen myös jatkossa

Kokemukset ovat olleet myönteisiä ja hyviä

Risto Lindbergille, Lappeenranta, asennettiin huhtikuussa 2022 aurinkopaneelijärjestelmä. 20 paneelinen järjestelmä on ollut Riston mukaan hyvä investointi.

“Meillä on ollut mökillä aurinkopaneelit jo 90-luvulta lähtien. Tietenkään ne eivät ole yhtä tehokkaat mitä nykyiset paneelit, mutta kokemukset sieltä ovat kuitenkin olleet positiivisia”, Risto aloittaa.

Aurinkopaneelijärjestelmän asentamista kotiinsa Risto oli siis harkinnut jo pitkän aikaa. Aina tilanteen tarjoutuessa hän on pyytänyt tarjouksia aurinkopaneeleista, mutta aiemmin kaikki tarjoukset ovat olleet turhan hintavia. Nykyinen maailmantilanne vauhditti investointiprosessia ja oikeaan aikaan Kotisi Energia tarjosi asiallista ja kohtuuhintaista tarjousta.

“Kavereilleni olen maininnut tämän olevat vastaisku Venäjää vastaan”, Risto hymähtää.

Päätöksen teko oli lopulta Riston mukaan helppo. Hän on kehunut ja suositellut aurinkopaneeleita kavereille. Muutama kaveri on jo investoinut aurinkopaneelijärjestelmään muutaman vielä miettiessä.

“Koitan kovasti saada kavereita mukaan, jotka vielä miettivät sillä kokemukset itsellä ovat olleet myönteisiä ja hyviä”, Risto summaa.

Asentajat tekivät mielestäni työn hyvin ja ahkerasti

“Herra Oksa soitti Kotisi Energialta oikeaan hetkeen ja kysyi olenko harkinnut aurinkopaneeleita, myönsin harkkineeni. Kävimme hänen kanssaan läpi millainen itse suunnittelemani talo on ja lähetin hänelle piirustuksia talosta. Tämän lisäksi Oksa katsoi myös Google Mapsista hieman miten päin talomme on ja laati tarjouksen. Tämän jälkeen suoritimme pienimuotoisen neuvottelun, jonka jälkeen päädyin tekemään kaupat”, Risto sanoo.

Tapaaminen Oksan kanssa sujui Riston mielestä hyvin ja Oksa oli hänen mielestään oikein asiallinen kaveri. Kaupat hoituivat puhelimessa ja asiointi oli kaikin puolin tosi mukavaa.

Risto oli itse paikalla kun aurinkopaneelijärjestelmä asennettiin. Asennus sujui hänen mielestään hyvin ja oli mukava, että asentajat kuuntelivat myös hänen vinkkejään.

“Katsottiin vähän yhdessä mistä tuodaan kaapelit alas ja niin edelleen. Asentajat tekivät mielestäni työn hyvin ja ahkerasti”, Risto kertoo.

Olen informoinut kavereitani, että heidänkin kannattaa investoida aurinkopaneeleihin

“Aurinkopaneelijärjestelmä on tuottanut heinäkuusta jo lähes 4 megawattituntia tuottoa. Asennuksen jälkeen teimme välittömästi sopimuksen paikallisen sähköyhtiön kanssa ja sähköä on myyty myös heille. Heinäkuun jälkeen ollaan miinuksella, sillä olemme saaneet puolitoista sataa enemmän tuottoa kun ostettu sähköä. Tuottosaldo heinäkuusta on noin 450 euroa. Olen aurinkopaneelijärjestelmää miettiviä kavereita informoinut tästä, että eikö teidänkin kannattaisi investoida tähän”, Risto summaa.

Asennuksen jälkeen asentajat antoivat lyhyen opastuksen järjestelmän toiminnasta kun järjestelmä kytkettiin päälle. 

“Itse ei ole tarvinnut puuttua laisinkaan järjestelmän toimintaan. Puhelimestani näen mitä tuotto on kuukausittain, päivittäin ja jopa tunneittain. Ohjelma on hyvä”, Risto iloitsee.

Olen suositellut Kotisi Energiaa ja suosittelen myös jatkossa

Risto kertoo ettei hänelle prosessin aikana ei ilmennyt mitään vaikeuksia tai kommervenkkejä, kaikki toimi todella mukavasti ja hyvin. 

“Olen suositellut Kotisi Energiaa ja suosittelen myös jatkossa! Pidän yrityksen mielessä ja viimeksi tänään kuntosalilla keskustelin kaverin kanssa, jolla voisi olla mahdollisuus aurinkopaneelijärjestelmään. Suosittelin ja ehdotin hänelle, että ottaisi nyt asiakseen tarjouksen pyytämisen. Muita yrityksiä en osaa suositella kuin Kotisi Energiaa. Taidampa itseasiassa tallentaa Oksan yhteystiedot puhelimeen ylös, jotta voin antaa hänen numerosta aina helposti eteenpäin”, Risto kertaa.

Risto on laittanut myös mökilleen aikaisempaa tehokkaammat paneelit ja vastikään he keittivät ensimmäiset kahvit, joiden keittämiseen he käyttivät suoraan auringosta saatua sähköä. Aikaisemmin kahvi jouduttiin keittämään aggregaatin avulla.

“Kyllä kahvit maistuivat siinä mielessä paremmalta ettei ollut aggregaatista aiheutunutta pakokaasua missään”, Risto naurahtaa.

Risto aikoo pitää Kotisi Energian mielessä ja suositella myös jatkossa aurinkopaneelijärjestelmää kaikille.

Täytä yhteydenottolomake ja me otamme yhteyttä sinuun!