Kuinka sähkönkulutus omakotitalossa laitetaan kuriin aurinkopaneeleiden avulla? Helposti!

Aurinkopaneelit omakotitalossa ovat erinomainen tapa tuottaa sähköä itse. Aurinkosähköä hyödyntävän kotitalouden täytyy vain huolehtia siitä, että sähköä kuluu silloin, kun sitä on tarjolla. Mitä paremmin pyrit hyödyntämään aurinkosähkön tuottamaa ilmaista energiaa, sitä enemmän voit säästää rahaa omavaraisella sähköntuotannolla.

Mitä hyötyä aurinkopaneeleista on?

Mietityttääkö sähkönkulutus omakotitalossa? Aurinkopaneeleiden avulla voit tuottaa sähköä tehokkaammin ja taloudellisemmin, sillä auringon tuottama sähkö on sinulle ilmaista. Paneeleiden vastaanottama auringonvalo muuttuu sähköenergiaksi, joka virtaa laitteisiisi vaivaamatta lainkaan kallista verkkovirtaa. Itse järjestelmän käyttö on helppoa – aurinkosähköön siirtyminen tapahtuu automaattisesti heti, kun päivä kirkastuu. Pimeänä ajankohtana järjestelmä vaihtaa tarpeen mukaan itsekseen takasin hyödyntämään verkkovirtaa. Aurinkosähkö on huoleton, varma ja yksinkertainen.

Lompakon lisäksi kiittää myös luonto. Aurinkoenergia on ekoteko, jolla pienennät omaa hiilijalanjälkeäsi. Lujarakenteiset, karkaistusta lasista valmistetut paneelit kestävät käytössä vuosikymmeniä – aurinkosähkö on siis monin tavoin satsaus tulevaisuuteen. On myös kiehtova ajatus hankkia sähköä sähköyhtiöistä tai sen jakeluhäiriöistä riippumattomalla, omavaraisella tavalla.

Sähkönkulutus omakotitalossa – miten saan aurinkopaneeleista hyödyn irti kaikkein tehokkaimmin?

Aurinkopaneeleiden tuottama hyöty on pitkälti käyttäjästä itsestä kiinni. Omaa sähkönkulutustapaa muokkaamalla varmistat, että paneeleiden tarjotessa parastaan, myös sinä hyödynnät ilmaista energiaa maksimaallisella tavalla. Voi olla, että omakotitalon sähkönkulutuksen ajoittaminen vaatii oman ajatusmallin muutosta, mutta pian siitä tulee toinen luontosi.

Mikäli aurinkoenergiasta haluaa ottaa kaiken taloudellisen potentiaalin irti, muuttuu rivi- tai omakotitalon sähkönkulutus aurinkopaneeleiden myötä suunnitelmallisemmaksi. Aurinkoenergiaa hyödyntävissä talouksissa sähkölaitteet ja koneet kannattaa luonnollisesti kytkeä päälle valoisaan aikaan, jolloin paneeleiden tuottama sähkö on huipussaan. Kun tarvetta sähkön ostamiseen ei ole, pienenee sähkölaskukin. Aurinkopaneeleilla voit siis säästää pitkällä aikavälillä sievoisia summia.

Käytä aurinkopaneeleiden tuottamaa energiaa juuri silloin, kun aurinko sitä sinulle tuottaa. Jos tapanasi on ollut käynnistää pesukoneet ja laitteet ilta-aikaan yösähkön voimalla, aurinkopaneeleiden kanssa toimitaan juuri päinvastoin. Koneet siis päälle päiväsaikaan, jolloin ilmaista sähköä riittää. Pakastimet, jääkaapit ynnä muut jatkuvasti päällä olevat laitteet hyödyntävät totta kai aurinkosähköä päivittäin automaattisesti, ilman että sinun tarvitsee erikseen kytkeä päälle tai säätää yhtään mitään.

Lataa akut, tietokoneet ja muut laitteet auringon tuottamalla energialla. Jos omistat tai suunnittelet tulevaisuudessa hankkivasi sähköauton, aurinkoenergian avulla lataat autoasi ilmaiseksi. Omakotitalon sähkösyöpön eli lämminvesivaraajan voi myös ohjelmoida käynnistymään illan sijasta aamuaikaan. Kysy asiasta lisää Kotisi Energian asentajilta, me hoidamme automaation puolestasi.